BiH

OSA ih slušala dok su uzimali mito: Uhapšeno 17 sarajevskih saobraćajaca

U toku su privođenja saobraćajnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo koji su uhapšeni jutros u akciji kodnog naziva “Dar 1” zbog sumnje u korupciju.

Pripadnici MUP-a KS u ovim momentima dovode svoje kolege na krim-obradu u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Pod istragom je, kako smo ranije objavili, 17 pripadnika Jedinice za saobraćaj.

U službenim prostorijama MUP-a su, kako saznajemo, i dva kantonalna tužioca koja vode istragu ovog slučaja.

Jutrošnja akcija rezultat je istrage koja je u prethodnom periodu vođena pod nadzorom Tužilaštva kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH,piše Faktor.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, tokom akcije korištene su posebne istražne radnje, konkretno prisluškivani su mobilni telefoni osumnjičenih, dok su službena vozila također bila ozvučena.

– Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBIH (zloupotreba položaja ili ovlasti) – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navode iz ove pravosudne institucije.

– Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo – naveli su iz Tužilaštva KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh