BiH

Zagreb: Na fontanama svjetlosna projekcija cvijeta “Sjećanja”

“8.372 čovjeka zaslužuju komemoraciju svake godine, pa i u glavnom gradu Republike Hrvatske”, poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Zagreb / Na fontanama svjetlosna projekcija cvijeta 'Sjećanja' - PR / Haber.ba

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, u povodu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici na Zagrebačkim fontanama održana je svjetlosna projekcija cvijeta ‘Sjećanje’, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljanje u Zagrebačke fontane na godišnjicu tragedije u Srebrenici uz svjetlosnu projekciju cvijeta ‘Sjećanje’ održava se već nekoliko godina zaredom u organizaciji VBNMGZ-a.

8.372 čovjeka zaslužuju komemoraciju svake godine, pa i u glavnom gradu Republike Hrvatske“, poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Zagreb / Na fontanama svjetlosna projekcija cvijeta ‘Sjećanja’ – PR / Haber.ba

Okupljenima se prigodnim riječima obratio Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ).

Sjećanje na nevine žrtve, sjećanje na zlo koje se dogodilo toga jula u Srebrenici važno je da se nikada nikome ne bi ponovilo. Preko noći je izbrisana čitava jedna generacija, čitav jedan grad. Nestala je mladost, nestala su djetinjstva, djeca su ostala bez svojih očeva, majke su ostale bez svojih sinova“, kazao je Hodžić.

Zagreb / Na fontanama svjetlosna projekcija cvijeta ‘Sjećanja’ – PR / Haber.ba

Hodžić se zahvalio Gradu Zagrebu na svjetlosnoj projekciji koja će podsjećati sve koji prolaze Zagrebom na Srebrenicu, rekao je.

Na događanju je sudjelovala Zdravka Bušić, izaslanica predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića, Vladimir Drobnjak, savjetnik u Hrvatskoj vladi te brojni gosti i posjetitelji kojima su ovom prigodom podijeljene bijele majice sa srebreničkim bijelim cvijetom.

Cvijet “Sjećanje” koji je nikao iz boli predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi.

Zagreb / Na fontanama svjetlosna projekcija cvijeta ‘Sjećanja’ – PR / Haber.ba

Bijela boja latica predstavlja stradanje nevinih ljudi, zelena boja u središtu cvijeta predstavlja nadu a 11 latica simbolizira dan tragedije, 11. srpanj 1995.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh