BiH

Sergej Lavrov: “Rusija protiv pokušaja prepravljanja Dejtona”

Moskva će se na sve moguće načine usprotiviti prepravljanju Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je završen rat u BiH, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov - Večernji.ba

Lavrov je istakao da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu razgovarao o situaciji na Balkanu, u kontekstu i 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i niza drugih događaja.

Mi i naši srpski prijatelji dijelimo isti stav. U ovoj situaciji ćemo učiniti sve što je moguće da spriječimo pokušaje da se prepravljaju odluke iz Mirovnog sporazuma – istakao je Lavrov.

On je naglasio da takvi pokušaji mogu da budu u skladu sa pokušajima “regionalnih kolega” da prepravljaju historiju.

Ugasit ćemo pokušaje da se prepravlja historija Drugog svjetskog rata i događaja koji su su se na Balkanu desili prije 25 godina – poručio je Lavrov, prenosi “Sputnjik“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh