BiH

Dodik o Cikotiću: Imamo problema u tom pogledu, prvo završiti imenovanja u SIPA-i, RAK-u…

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirao je danas kandidaturu Selme Cikotića za mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, a kazao je da je saznao da su “Bošnjaci predložili novog ministra”, iako on nije zvanično obaviješten o tome.

Milorad Dodik - SrpskaInfo.com

– Imamo mnogo problema u tom pogledu. Nedavno se oglasio sa zbornikom čiji je autor, a gdje se srpski narod karakteriše kao agresorski – dodao je Dodik.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke, kazao je da SNSD smatra da ne može biti niko imenovan na ovo mjesto, dok se ne završe druga imenovanja za koja su završene procedure.

– To su kandidat za SIPA-u, Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) i drugi ljudi koji nisu imenovani. Vijeće ministara BiH će prethodno morati da popuni te upražnjene, odnosno završene postupke – rekao je Dodik,prenosi Faktor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh