BiH

Još četiri osobe zaražene u Sarajevu, najveći porast u BiH u posljednjih 40 dana

U laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod nove četiri osobe. Do ovog trenutka u cijeloj BiH danas je registrovano čak 78 novih slučajeva i to je najveći porast zaraženih od 30. aprila.

KCUS Sarajevo - SrpskaInfo.com

Među novozaraženim u Sarajevu tri osobe su iz Općine Novi Grad, a jedna iz Novog Sarajeva, potvrdila je za Klix.ba direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Ovim je broj zaraženih koronavirusom u Sarajevu samo danas porastao za 20 s obzirom da je jutros potvrđeno da je zaraženo 16 osoba.

Od ukidanja stanja nesreće izazvane koronavirusom u FBiH i ublažavanja mjera najveći skok zaraženih kada je riječ o testiranju na KCUS-u. Osim toga, ovo je najveći broj zaraženih u 24 sata u Sarajevu od početka pandemije, prenosi “Klix“.

U Kantonu Sarajevo većinom zaražene mlađe osobe, poznato koja je općina najpogođenija

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevu su naveli da su većina zaraženih osobe mlađe životne dobi, koje općenito imaju blaže simptome, ali nose veliki rizik i mogućnost da zaraze starije osobe u njihovoj okolini.

Ukupno u Kantonu Sarajevo trenutno je aktivno 26 slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh