BiH

Nelson: BiH ne treba uvoziti opremu od kineskih kompanija

Američki ambasador u BiH Eric Nelson oglasio se na društvenoj mreži LinkedIn, poručivši da BiH ne bi trebala uzimati opremu od kineskih kompanija.

Eric Nelson - Vijesti.ba

S ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, kako je napisao, razgovarao je o važnosti osiguranja sigurnosti svih podataka i komunikacija koje se prenose putem 5G mreža i inicijative američkih vlasti za čist mrežni promet “koji dolazi u naše objekte”.

“Treba osigurati da se ne koristi oprema Huaweija ili ZTE-a, kao i drugih nepouzdanih proizvođača, i onemogućiti ih da naruše telekomunikacijske usluge za sve građane, kompanije, vlade i važnu infrastrukturu”, naveo je Nelson.

Dodaje da je razgovarao i o interesu američkih kompanija da ulažu u BiH i dovedu američku tehnologiju i znanje u BiH, prenose vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh