BiH

Prijedorska sramota: Samo sat nakon što su postavljene, uklonjene ruže sa imenima ubijene bošnjačke djece

Samo sat nakon što su obilježavajući Dan bijelih traka u Prijedoru građani u znak sijećanja na ubijenu djecu, na trgu u centru grada, ostavili ruže na kojima su ispisana imena ubijene prijedorske djece, ruže su ukolnjene.

Uklanjanje ruža u Prijedoru - Twitter

Očito je da su komunalni radnici imali nalog da čim se grupa građana raziđe odmah uklone sve tragove njihovog prisustva, prenosi “Anadolija”.

Vlasti u gradu u kojem su počinjeni stravični zločini već 28 godina ne žele dopustiti izgradnju spomenika ubijenoj djeci. Sramota.

Podsjetimo, na trgu su ukrug položene 102 ruže, a jutros je u Prijedoru osvanuo i plakat koji negira bijele trake. Jedan od današnjih učesnika Dana bijelih traka je bio i Salko Bačić iz sela Zecovi kod Prijedora. U ratu mu je ubijeno troje djece i supruga.

“Izgubio sam troje djece i suprugu. Dva sina su preživjela. Jedan se uspio sakriti, a jedan je bio sa mnom u logoru Trnopolje. Sve skupa, na jednom mjestu sam izgubio 29 članova familije. Jedan ubijeni sin je imao 14, drugi 12, a kćerka je imala 10 godina. Izgradili smo tamo neko spomen-obilježje, ali evo čisto sumnjam da će biti išta od izgradnje spomenika za svu ubijenu djecu. Niko nas ništa ne pita, niti nas obilazi. Teška su sjećanja i nikad bol neće nestati”, rekao je Salko Bačić za agenciju “Anadolija”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh