BiH

Dodik o kreditu MMF-a: Na naplatu su stigle prve kamate, tužit ćemo guvernera Centralne banke BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS-a već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine jer nije raspoređen novac od Međunarodnog monetranog fonda (MMF).

Milorad Dodik - RTRS

– Želim da obavijestim javnost da je RS-u već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a taj novac još nismo dobili. Zato će Vlada već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke koji osporava realizaciju – ustvrdio je Dodik danas u izjavi novinarima u Foči, piše “Faktor“.

Kazao je da će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara BiH kako bi se odobrio novac da se lokalni izbori održe.

– Čim ta odluka dođe od ovlaštenih predlagača, naši članovi Vijeća ministara će tu odluku podržati, ali je očigledno da nema saglasnosti, kao što nema saglasnosti ni oko ove famozne priče u vezi sa raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme – kazao je on nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a s načelnicima iz izborne jednice devet.

Kazao je i da je njegova stranka spremna za izbore i da nemaju nijedan problem za njihovo održavanje, te da je sve do, kako je ustvrdio, “nelegitimno izabrane Centralne izborne komisije BiH”.

– Zastoji nisu do SNSD-a nego do nelegalnog, nelegitimnog izbora Centralne izborne komisije i ukoliko ta komisija ostane, onda to pretenduje da izbori budu nelegalni – dodao je lider SNSD-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh