BiH

Sutra odluka: Djeca i stariji u FBiH mogli bi izlaziti napolje po tri dana sedmično

“Sve će biti definisano nakon sutrašnje sjednice”, zaključio je Solak.

Fahrudin Solak - Twitter

Na sutrašnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite će se razmatrati prijedlog da mlađima od 18 i starijima od 65 godina bude omogućeno kretanje u određenom periodu, odnosno tri dana sedmično, potvrdio je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za “Klix“.

Sutra ćemo raspravljati o prijedlozima kolega epidemiologa. U fokusu su prijedlozi vezani za mlađe od 18 i starije od 65 godina, uz ostalo i zato što je predmet Ustavnog suda. Odluka mora sadržavati neke stavke koje je naveo Ustavni sud. To su sve prijedlozi koji se mogu doraditi“, kazao je Solak.

Napominje kako je početni prijedlog da mlađima od 18 i starijima od 65 godina bude omogućeno kretanje tri dana u sedmici.

Poenta je da djeca budu uz nadzor roditelja, naprimjer, od 15 sati, a da se penzioneri ne susreću s radnicima koji dolaze s posla. Ima tu dosta stvari. U četiri ciklusa u 14 dana bismo normalizovali sav rad. Mi svakodnevno analiziramo sve i jednu mjeru. Trenutno su ove na redu“, rekao je Solak.

Navodi kako će se na sutrašnjoj sjednici Federalnog kriznog štaba razmatrati i ukidanje policijskog sata.

Sve će biti definisano nakon sutrašnje sjednice“, zaključio je Solak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh