BiH

Danas počinje ublažavanje mjera u HNK

Tokom posljednja 24 sata na području HNK testirano je 197 uzoraka na COVID 19, od čega su dva sa područja Mostara bila pozitivna.

Stari Most

Na odjelu za COVID Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dalje je smješteno 20 bolesnika, među kojim je petoro u kritičnom stanju. Izdano je i 47 novih rješenja o samoizolaciji. Zabilježena su tri kršenja zabrane kretanja, dok je MUP od početka pandemije izdao 84 prekršajna naloga zbog kršenja mjera zabrane kretanja. Sedam policijskih službenika u ovom trenutku je u samoizolaciji.

Načelnik Štaba civilne zaštite HNK Eugen Ćubela izrazio je zadovoljstvo načinom borbe protiv virusa, najavivši i kako će se već danas vjerovatno početi sa ublažavanjem mjera na području kantona.

– Van snage bismo trebali staviti odluku o zabrani kretanja između općina i gradova na području kantona. Ona je polučila uspjeh, bila je na snazi 14 dana, i to u vrijeme kada se očekivala ekspanzija virusa, rekao je Ćubela.
Na pitanje da li će do novih ukidanja ili ublažavanja doći nakon 1. maja, odgovorio je da će sve i dalje zavisiti od ponašanja građana. Optimista je jer su građani dosad bili disciplinovani, a konačan sud o svemu na koncu će donijeti struka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh