BiH

Dvoje novozaraženih u Čelincu: Od korona virusa ukupno 12 oboljelih

U opštini Čelinac su od posljednjeg epidemiološkog izvještaja potvrđena još dva slučaja zaraze virusom korona..

Koronavirus - Twitter

U opštini Čelinac su od posljednjeg epidemiološkog izvještaja potvrđena još dva slučaja zaraze virusom korona, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 12, konstatovano je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, piše “Srna”.

Svi zaraženi su smješteni u predviđene karantinske i zdravstvene ustanove, iz poznatih su klastera zaraze i osjećaju se dobro – rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

On je dodao da je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 211 osoba.

U opštinski karantin je od njegovog osnivanja bilo smješteno 45 osoba, a trenutno je zbrinuto jedna.

Tokom prazničnih dana nije bilo kršenja mjera izolacije, ali su za nepoštovanje policijskog sata izdata dva prekršajna naloga.

S obzirom na činjenicu da je u Čelincu potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona kod maloljetne osobe, Štab je uputio dopis nadležnim republičkim institucijama kojim su zatražene instrukcije za postupanje u slučajevima zaraze djece koja nemaju simptome bolesti, a koja bi prema opštem protokolu trebalo da budu smještena bez pratnje roditelja u Studentski centar ‘Nikola Tesla’ u Banjaluci.

Iz Štaba su se odlučili na ovaj korak jer žele omogućiti optimalne uslove i adekvatnu zdravstvenu zaštitu za svakog svog sugrađanina, pogotovo u sadašnjoj specifičnoj situaciji.

Rast broja zaraženih u posljednjih nekoliko dana je razlog zbog čega je upućen još jedan apel Čelinčanima da i dalje dosljedno poštuju mjere i preporuke i da nije vrijeme za popuštanje discipline.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh