BiH

Još tri slučaja zaraze korona virusom u Sarajevu

Aida Pilav, epidemiologinja i predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo, potvrdila je da se u posljednja 24 sata testiralo 128 osoba od čega su tri pozitivne.

Koronavirus - Krstarica.com

Kako je dalje kazala, hospitaliziranih na klinici Podhrastovi je 16, a dvoje je na respiratoru.

Nije bilo oporavljenih, a ni smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata. Ukupno od početka pandemije preminule su četiri osobe. Ukupno je testirano 2.111 osoba.

“Broj zdravstvenih radnika koji su zaraženi korona virusom je osam i svi su stabilnog stanja”, istaknula je Pilav.

Kada je u pitanju prosječna dob, Pilav je iznijela podatke da je prosječna dob osoba koje su hospitalizirane 57,7 godina od čega njih šestero je dobi od 46 godina do 60 godina.

“U dobi od 61 do 70 je pet osoba, a najmanje ih ima od 71 i više godina – ukupno 7 posto. Od 21 do 35 godina kod 19 posto je potvrđen novi korona virus, a osam posto kod onih ispod 20 godina”, saopštila je Pilav.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh