BiH

Sedam beba zaraženo od početka epidemije

Novorođenčad po pravilu ili nemaju simptome ili je reč o blagim kliničkim slikama, rekla je član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Darija Kisić- Tepavčević

Bebe - Devetmeseci.net

U Srbiji je od početka epidemije bilo zaraženo sedam beba, rekla je član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Darija Kisić- Tepavčević.

– Kod ukupno sedam beba je potvrđen virus, a tri bebe su otpuštene iz bolnice. Srećom, kao što je to i do sada pokazano, novorođenčad po pravilu ili nemaju simptome ili je reč o blagim kliničkim slikama, rekla je Tepavčevićeva na konferenciji za novinare u Nišu,piše Avaz.

Tepavčević je navela da su zaražena 593 zdravstvena radnika, od kojih su hospitalizovana 383, a pet je preminulo.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da u naredna dva do tri dana očekuje da će iz kliničkih centara i privremenih bolnica biti otpušteno gotovo 200 ljudi.

– To se do sada nije dešavalo. Istekao je period njihovog nadzora, rekao je Tiodorović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh