BiH

Porodica Silajdžić, 7 sinova, mama, tata, otkaz, rata, živjet ćete bez plata!

Šta iz izolacije poručuju mama i tata:prof.dr.Sabina Silajdžić i mr.Denis: Korona zakon je sraman! Ne rješava trenutni problem likvidnosti, ne štite radnike, neće da isplate ni minimalac radnicima.

7 sinova Sabina Silajdzić

Ne postoji razlika firmi koje su pogođene ovom situacijom i firmi kojima je zabranjen rad. Upitna održivost malih i srednjih firmi. Male firme ne mogu izdržati ni mjesec, humanije je otpustiti radnika, barem će imati neku naknadu.Bojim se da ćemo imati veći broj nezaposlenih. Niko se ne obavezuje, ni Vlada ni poslodavac da isplati minimalne plaće. Kriza likvidnosti koje vidimo danas nismo zabilježili u ekonomskoj historiji. Ovaj zakon suštinski sadrži samo dvije proaktivne mjere; subvencioniranje doprinosa, da se niko ne obavezuje platiti minimalnu platu što je sramno i druga mjera je garancijski fond. Ostale mjere koje se navode u tom prijedlogu zakona tiču se ukidanja obaveze plaćanja akontacije poreza na dobit. To nisu proaktivne mjere, to su oblici mjera koje odlažu sankciju, ako govorimo o zakonu o zateznoj kamati. Banke postale konzervativne, rezerve su prevelike.Imamo novca,piše Face

Djeca se igraju u kući, imamo baštu, pa izađu i vani. Ovo je vrijeme socijalizacije. Izluđuje nas online nastava, imamo pet školaraca. Škola nam je najveći izazov.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh