BiH

U cijeloj BiH na snazi žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra

Za područje cijele Bosne i Hercegovine na snazi je žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra, javlja Anadolu Agency (AA).

Vjetar - Ilustracija/Nezavisne.cm

Na područjima Banjaluke, Foče, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Livna, Prijedora, Trebinja i Višegrada očeuju se udari vjetra od oko 40 kilometara na sat, a mjestimično mogu biti i jači.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni umjeren istočnog smjera, a na momente i pojačan. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko tri, a dnevna oko 17 stepeni.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu i sjeveru do 23 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U četvrtak očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U petak očekuje se stabilno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu od pet do 10, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh