BiH

U protekla 24 sata u FBiH potvrđeno 28 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata testirano je 118 novih uzoraka, a kod 28 osoba je potvrđen koronavirus, rekao je Davor Pehar član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Tavoda za javno zdravstvo FBiH.

– 11 ih se bilježi u HNK, 9 u Tuzlanskom kantonu, 4 u KS, 2 u ZDK i po jedan u ZHK i BPK. Zaključno sa današnjim danom u FBiH je testirano 885 osoba, a a Covid-19 je potvrđen kod 124 osobe -rekao je Pehar.

Najviše oboljelih je registrirano u HNK 44, ZHK 18, TK 18, KS 17, ZDK 10, USK 8, BPK 6, PK 1 i SBK 1. U Livanjskom kantonu još nema potvrđenih slučajeva.

– Također su potvrđeni uvezeni slučajevi iz zemalja Evrope, Italija, Njemačka, Švicarska, Srbija, Austrija, Turska i SAD. Lokalna transmisija je registrirana u četiri kantona HNK, ZHK, USK i BPK – rekao je Pehar,prenosi Avaz.

Pod zdravtsvenim nadzorom je više od 35.000 osoba u FBiH i očekuje se da će taj broj rasti. Ovih dana iz zdravstvenog nadzora izlaze prve osobe koje su stavljene pod ovu mjeru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh