BiH

Zbog povećanog broja zaraženih motel “Konjic” pretvoren u izolatorij

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom Štab civilne zaštite Općine Konjic donio je odluku da se motel “Konjic” pretvori u izolatorij.

No image - Haber.ba

U Konjicu su jučer potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, zbog čega je sada u tom gradu 17 zaraženih.

Također, u ovom gradu je zabilježen i smrtni slučaj osobe koja je bila zaražena koronavirusom. Niame, preminuo je vozač direktora kompanije Igman koji je bio zaražen.

Želimo istaći da u saradnji s Općom bolnicom Konjic trenutno radimo na osposobljavanju prostorija motela ‘Konjic’ i stavljanje istog u funkciju u slučaju potrebe za upućivanjem većeg broja pacijenata pod bolnički nadzor. Trenutno se prema naredbi Štaba civilne zaštite HNK-a pacijenti s težim simptomima upućuju za Mostar. Također, na raspolaganju imamo dovoljno testera kao i potrebne bolničke opreme da možemo odgovoriti na aktuelno stanje“, saopštili su iz Štaba civilne zaštite Konjic, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh