BiH

Na Aerodrom Sarajevo stigla pomoć iz Turske

Pomoć naroda Republike Turske dopremljena je danas na sarajevski aerodrom kao humanitarna pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Na Aerodrom Sarajevo stigla pomoć iz Turske - CRVENI KRIŽ FBIH

Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočarama. Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi. Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje, i evo u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji, zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja – rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju.

Lazić je istakao zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Također je još jednom apeliramo da svi pokažemo odgovornost, i ostanemo kući, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh