BiH

“Kola hitne pomoći čekaju u redovima… Meni je gore nego u ratu, neprijatelj je sa svih strana”

Nedžad Hodžić, medicinski radnik iz Bosne i Hercegovine, javio se uživo iz italijanske Brescie za program “Face” televizije.

Nedžad Hodžić - Face.ba

Opisao je svoje iskustvo s borbom protiv koronavirusa koju Italija i njen zdravstveni sistem provodi posljednjih sedmica.

“Savjet našim ljekarima – pripremite aparate, mobilne, za snimanje pluća, radite testove, vadite krv i čuvajte se! 300 doktora je zaraženo, 13 je umrlo! Umro mi je prijatelj, doktor, 44 godine! Doktori, morate kao ja raditi u skafanderu, sa totalnom zaštitom, izgledam kao kosmonaut, presvlačim se nakon kontakta sa jednim pacijentom”, kazao je Hodžić, te dodao:

“Priliv pacijenata je ogroman, u bolnicu ne mogu ući ni kola hitne pomoći, čeka se na red! Nije tačno da virus pogađa samo stare. Meni je gore nego u ratu, tamo sam znao da je neprijatelj jedan, a ovdje je sa svih strana i nevidljiv!”

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh