BiH

Ulice puste, igrališta i autobusi prazni: Vrijeme kao da je stalo u BiH

U većini bh. gradova sve je zatihnulo.

"Prazna" Vogošća - Hayat.ba

lice su uglavnom puste. Tek pokojeg prolaznika ćete sresti u gradovima širom naše države. Fotografije koje su pred vama snimljene su danas u Vogošći u 13:30 sati.

Desetak penzionera u šetnji, autobuska stajališta su prazna. Graja je utihnula u dječijim parkovima. Fudbalski stadion prazan. Prazna je i većina parking mjesta. Prodavnice uglavnom prazne, navodi “Hayat“.

Oni koji su došli kupuju uglavnom osnovne životne namirnice, voće i povrće. I ne zadržavaju se dugo.

Autobuski prijevoz koriste tek rijetki. Vozač jednog od prijevoznika kaže nam da je od jutros, otkako je u smjeni, u autobusu od Sutjeske do Vogošće, u tri vozne linije, imao samo po jednog putnika.

“Izašao sam malo prošetati, ali evo nigdje nikoga. Ovako je bilo i u ratu. Ništa drugačije, vjerujte. Sve je pusto, zatihnulo”, kazao je Hamza V., penzioner iz Vogošće i žali se kako nigdje ne može naći dezinfikaciono sredstvo za ruke.

“Ma, obišao sam desetak radnji, nema nigdje. Našao u apoteci ali 21 KM, to mi je puno”, veli on.

Ovako je jutros i u drugim gradovima, javljaju čitatelji Hayatovog portala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh