BiH

Više od 500 osoba u FBiH pod nadzorom zbog koronavirusa

Imamo podatak da su sinoć dvije osobe iz Mostara, pod sumnjom da su zaražene koronavirusom, zaprimljene na Kliniku za infektivne bolesti SKB-a Mostar i uzorci su trenutno na obradi

Na području Federacije BiH i dalje su tri slučaja oboljelih od koronavirusa, dok je pod zdravstvenim nadzorom više od 500 osoba, potvrđeno je na današnjoj pres-konferenciji nakon sjednice Vlade FBiH, koja je održana u Mostaru.

– Imamo podatak da su sinoć dvije osobe iz Mostara, pod sumnjom da su zaražene koronavirusom, zaprimljene na Kliniku za infektivne bolesti SKB-a Mostar i uzorci su trenutno na obradi – izjavio je dr. Davor Pehar, direktor Federalnog zavoda za javno zdravstvo.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, naveo je, prati situaciju i cilj je, naglasio je, da se spriječi sekundarni prijenos infekcije na bliže kontakte oboljelih,piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh