BiH

Potvrđeno iz KCUS-a: Koronom zaražena kćerka i zet žene koja je izolovana u Zenici

Pacijenti kojima je test na koronu pokazao pozitivan rezultat su kćerka i zet žene kojoj je još jučer potvrđeno da ima koronavirus

KCUS Sarajevo - SrpskaInfo.com

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirani su uzorci još tri pacijenta iz Zenice. Potvrđeno je da su dvoje pozitivni na koronavirus. Treća testirana osoba je negativna.

Ova informacija potvrđena je večeras iz Kliničkog centra u Sarajevu gdje su obavili testiranja.

Pacijenti kojima je test na koronu pokazao pozitivan rezultat su kćerka i zet žene kojoj je još jučer potvrđeno da ima koronavirus. Njena prijateljica, koja je također testirana, negativna je, prenosi “Fokus“.

Predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zeničko-dobojskog kantona i ministar zdravstva tog kantona Adnan Jupić, u izjavi za Fenu, nije mogao potvrditi vijest da je još dvoje testiranih pacijenata iz Zenice pozitivno na koronavirus.

-Očekujemo zvaničnu potvrdu, ali takav nas nalaz, ako je tačan, ne bi iznenadio jer su testirani kćerka i zet žene za koju je jučer potvrđeno da je zaražena koronavirusom. Treća testirana osoba bila je rodica, koja je bila u nekom kontaktu s njima i ona je, navodno, negativna, ali potvrdu nalaza još čekamo. Međutim, mi smo pokazali da imamo spreman odgovor i da nema potrebe za panikom. Uostalom, radi se o zarazi koja je uvezena iz inostranstva, konkretno regije Lombardija iz Italije- napominje Jupić.

Zaključno sa ovim pacijentima, u BiH je ukupno sedmoro oboljelih. Četiri osobe zaražene su u Banjoj Luci i tri u Zenici.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u BiH entitetska vlast u Republici Srpskoj zatvorila je sve škole i fakultete na 21 dan, a zabranjena su i sva javna okupljanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh