BiH

Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Zenici

Ovo je dan sviju nas, Bosanaca i Hercegovaca – kako Srba, tako muslimana – Bošnjaka, tako i Hrvata- poručio je Isaković.

Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Zenici - Fena

Delegacije boračkih udruženja, političkih stranaka te gradskih i kantonalnih vlasti položile su na Spomen kosturnici ‘Papirna’ u Zenici cvijeće i vijence povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Grada Zenica (UBNOAR) Rašid Isaković istakao je kako se, nažalost, današnji dan ne obilježava na cijeloj teritoriji države, odnosno entitetu Republika Srpska, piše “Fena”.

Ovo je dan sviju nas, Bosanaca i Hercegovaca- kako Srba, tako muslimana- Bošnjaka, tako i Hrvata– poručio je Isaković, koji je čestitao Dan nezavisnosti BiH te poručio okupljenim da čuvaju državu ‘kao zjenicu oka, od naraštaja zločinaca-fašista’.

On je zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću na pomoći na obnovi tog spomenika palim borcima u 2. svjetskom ratu.

Polaganje cvijeća organizirano je i na Spomen obilježju žrtvana Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine – ‘Kameni spavač’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh