BiH

Tužilaštvo KS: Semiru Telareviću dvije godine zatvora

Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Semira Telarevića zbog krivičnih djela nedozvoljena trgovina i krivotvorenje isprave. Prvostepeno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

zatvor- N1

“Optuženi se tereti da je od polovine oktobra do polovine novembra 2010. godine iako je znao da nema ovlasti za trgovinu građevinskim materijalom, nabavljao robu čija vrijednost prelazi 10.000 KM u cilju dalje prodaje. Uz dokumentaciju potrebnu za sklapanje Ugovora o prodaji građevinskog materijala sa pravnim licem „Tvornica opeke“, u svojstvu vlasnika STR „Vaš dom“, priložio je kopiju prve stranice krivotvorenog Rješenja Općine Novi Grad Sarajevo o osnivanju samostalne trgovačke radnje „Vaš dom”, stoji u saopštenju KTKS.

Na ovaj način Telarević je ostvario nezakonitu korist u iznosu od 100.932,92 KM i za isti iznos pričinio štetu „Tvornici opeke“ Sarajevo, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh