BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH: Grupa bh. državljana vraćena iz Sirije

Grupa državljana Bosne i Hercegovine koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu s ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, stigli su u Bosnu i Hercegovinu.

Bh. ISIL-ovci deportovani na Sarajevski aerodrom - Avaz.ba

Šest žena i 12 djece po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportirani u prihvatni centar radi daljnjih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Zajedno s ovom grupom došla su i sedmorica muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u daljnju nadležnost Tužilaštva BiH. U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri. Zdravstvene i socijalne službe u BiH također su dale doprinos ovoj saradnji.

Ministarstvo sigurnosti BiH izražava zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, a posebno američkoj vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za podršku i pomoć u provođenju ovih aktivnosti.

Ministarstvo sigurnosti BiH će, u saradnji s međunarodnim partnerima, nastaviti pratiti situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh