BiH

Zatvara se kamp Vučjak, migranti se premještaju u druge prihvatne centre

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem, a razgovarali su o rješavanju migrantske situacije na području USK, posebno Vučjaku.

Vučjak- Fena

Dogovoreno je da se migranti početkom iduće sedmice premjeste s ove lokacije u druge prihvatne centre izvan Unsko-sanskog kantona te da ovaj neformalni kamp bude zatvoren.

Također, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti za formiranje novog prihvatnog centra izvan naseljenih mjesta na području USK u koji bi se postepeno premjestili migranti iz prihvatnih centara Bira i Miral.

Na sastanku je konstatirano i da su najranjivije kategorije, porodice s djecom i maloljetnici bez pratnje, adekvatno smještene u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru Delijaš i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uvjete za boravak, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh