BiH

Potresne slike iz Tuzle: Četvero maloljetne djece, među njima i beba, noć proveli na betonu!

Vraćamo se na mjesto gdje ljudskost i humanost gube svaki značaj.

No image - Haber.ba

Snimci koji dolaze iz Tuzle opominju nas, one koji bi se trebali pobrinuti o migrantima, da ne činimo skoro pa ništa da bi ih spasili još veće agonije.

Sinoć u Tuzli padale su temperature, ali je još jednom “palo” i ono maljo ljudskosti. Među brojnim migrantima koje smo snimili na autobuskoj stanici u Tuzli, bilo je i četvero maloljetne djece. Među njima i jedna beba! Sklupčani u deke, ležali su u nadi da je to posljednje noć koju će provesti bez bilo kakvog krova nad glavom, piše “Hayat“.

Proveli su noć pod otvorenim nebom, na hladnom betonu, prekriveni onim što su imali na sebi i pokojom dekom.

I dok stotine migranata prolaze kroz novu agoniju, vlasti nikako da pronađu privremeno rješenje za smještaj ovih nesretni ljudi.

Uskoro dolazi još hladnije vrijeme, vjerovatno i snijeg, a ako se problem smještaja migranata preko zime ne riješi na adekvatan način, Tuzli i Tuzlanskom kantonu prijeti humanitarna katastrofa.

O nevolji migranata već 18 mjeseci u kontinuitetu brinu volonteri dok se vlasti igraju „gluhih telefona“ i prebacuju nadležnost s jedne na drugu adresu.

Volonteri upozoravaju da ovim ljudima treba pomoć kako bi se spriječila moguća eskalacija njihovog akumuliranog nezadovoljstva.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh