BiH

Susnježica i snijeg u Bosni i Hercegovini

U BiH danas će u prvom dijelu dana padati kiša i to obilnija, u planinama nakratko može biti i snijega, dok se prema kraju dana očekuje prestanak padavina.

Snježno nevrijeme - AP

Ujutro će preovladavati oblačno i svježije vrijeme sa kišom u većini krajeva, a na jugu Hercegovine povremeno će biti grmljavine, pljuskova, lokalno i obilnijih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U višim planinama nakratko može biti i susnježice ili snijega. Padavine će prvo prestati na sjeveru i sjeverozapadu, a do kraja dana i ostalim predjelima, te se očekuje djelimično razvedravanje, prenosi “Srna”.

Očekuje se slab do umjeren vjetar, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura od tri do devet, na planinama oko jedan stepen, a najviša dnevna od devet do 15, na planinama oko pet stepeni Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh