BiH

Stanić prvorangirani kandidat za direktora SIPA-e

Na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora Parlamenta BiH sačinjena je rang-lista kandidata za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Perica Stanić - Nap.ba

Aktuelni direktor ove agencije Perica Stanić dobio je najviše bodova na listi, potvrdio je novinarima Enes Obralija, zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora.

Stanić je dobio 96.25 bodova od maksimalnih 100.

Drugorangirani je Darko Ćulum, a treći Žarko Laketa, dok Goran Zubac nije na listi uspješnih kandidata, prenosi “Avaz“.

Prema ustaljenoj proceduri, Nezavisni odbor će dostaviti rang-listu ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara BiH koje imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Iako mu mandat ističe sutra, Stanić će na čelu SIPA-e ostati dok Vijeće ministara BiH ne završi proceduru, odnosno dok ga ne razriješi dužnosti direktora i imenuje novog.

Podsjetimo, posljednja sjednica Nezavisnog odbora je prekinuta 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh