BiH

Milorad Dodik: “Potvrdili razliku u viđenjima o samoj BiH”

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hannom.

Johannes Hahn i Predsjedištvo BiH - N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekao je za “RTRS” da na sastanku sa Hahnom nije bilo važnih zaključaka niti obavezujućih stavki za BiH.

Dodik je naveo da su Komšić i Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je on istakao da je za saradnju samo na evropskom putu.

Razgovarali smo o situaciji u EU i u BiH, međusobno se upoznali i potvrdili razliku u viđenjima o samoj BiH od strane Predsjedništva BiH. Istaknuta je potreba da se usmjerimo ka evropskim integracijama i da se pitanja ne uslovljavaju“, naglasio je Dodik.

Programom posjete predviđeno je da članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvuju oproštajnoj večeri, koju za lidere zapadnog Balkana priređuje visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je ranije da će formiranje vlasti na nivou BiH vjerovatno biti tema na oproštajnoj večeri sa Mogherini i drugim sastancima na visokom nivou u Briselu.

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh