BiH

“Posljednja večera”

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović danas će u Briselu prisustvovati oproštajnoj večeri još aktuelne visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federice Mogherini koja broji posljednje dane na ovoj funkciji.

Bh. delegacija tokom sastanka sa Mogherini - Predsjedništvo BiH

Mogherini bi, kako je jučer rekao Dodik, s njim i drugim članovima Predsjedništva BiH trebala razgovarati o zastoju u formiranju vlasti na nivou BiH. Da li će ih dodatno utješiti zbog odluke Vijeća EU o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji ostaje da se vidi.

Dodik je Mogherini, kao i ostatku zvaničnog Brisela dao još više materijala za razgovor ističući da SNSD gubi interes za učešće u institucijama vlasti na nivou BiH, te ponovivši da nikada neće pristati na uslovljavanje i članstvo u NATO-u, piše “Klix“.

Upravo o tome se, otkrio je javnosti, usaglasio zajedno s liderom HDZ-a Draganom Čovićem na ručku u Bratislavi, gdje je domaćin bio šef diplomatije Slovačke i bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak.

To je, cijeni se, i bio razlog da se otkaže jučer sazvan sastanak delagacija SDA i HDZ-a, a lider SDA Bakir Izetbegović je poručio da u BiH nikad nije dobro kad se sastaju samo dvojica.

“Čović je svojevremeno vrlo nervozno reagovao kada sam sjeo s Dodikom i riješio problem Mehanizma koordinacije”, kazao je Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh