BiH

Vlada KS naložila rušenje više objekata na trasi Prve sarajevske transverzale

Vlada Kantona Sarajevo naložila je Direkciji za puteve da angažuje KJKP Rad na rušenju više objekata na trasi izgradnje Prve transverzale.

Vlada KS

Kako je najavljeno u saopštenju, rušit će se objekti koji se nalaze na trasi puta Prve transverzale – a na kojima su ranije riješeni imovinsko-pravni odnosi.

“Rad bi po ovom sporazumu bio angažiran na spomenutim poslovima do okončanja procedure izbora izvođača radova na rušenju ovih objekata prema Zakonu o javnim nabavkama, a po ranije raspisanom javnom pozivu”, navodi se u saopštenju.

Razlozi za donošenje ovakvog zaključka proistekli su iz Odluke Vlade Kantona kojom je proglašen javni interes Kantona Sarajevo za izgradnju saobraćajnice Prve transverzale na cijeloj dionici, kao i iz namjere Vlade da se što prije riješi predmetna problematika, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh