BiH

Borenović: “BiH je moja, to je realnost koju moramo prihvatiti”

Branislav Borenović, lider PDP-a, u “Pressingu” na “N1” komentarisao je pojedine izjave Milorada Dodika – te govorio svoje mišljenje o njegovim stavovima koje je ranije iznosio u javnosti.

Bransilav Borenović - Dosije.ba

Dodik je govorio da BiH nije država – a da Republika Srpska jeste. Borenović je kazao:

“BiH je naravno zajednica u kojoj Republika Srpska i Federacija BiH imaju svoj položaj i nadležnosti. To je realnost koju moramo prihvatiti. Prvi naziv RS je bio Srpska Republika Bosne i Hercegovine. BiH je jednako srpska, hrvatska, bošnjačka i drugih naroda”.

Dodik je rekao da BiH nije njegova država.

“BiH je moja, zato što kao Srbin iz RS imam pravo da u BiH živim, da se pitam, odlučujem i insistiram da RS bude lider u BiH”, rekao je Borenović za “N1“.

Dodikova izjava je da Srbi u BiH jedva čekaju samoopredjeljenje.

“Avanturizam sa nesagledivim posljedicama, presedan i nešto što politiku njegovu dovodi do hazarderstva. Imamo dovoljno prostora da gradimo institucije RS koje će se jednako odnositi prema svim njenim građanima bez obzira na vjeru i naciju”, poručio je Branislav Borenović.

Dodik Borenovića optužuje da šuruje sa strancima?

“Govorim engleski jezik i zato što smo dio velikih evropskih porodica stranaka desnog centra”, odgovorio je Borenović.

Milorad Dodik je ponosan što je na američkoj crnoj listi.

“Zamislite kakva je pozicija čovjeka i stranke koju vodi čovjek koji je na listi jedne od najvećih zemalja svijeta”, kazao je Borenović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh