BiH

Olujni vjetar rušio stabla, pojedina naselja ostala u mraku

Olujno nevrijeme sinoć je zahvatilo područje Mostara. U naseljima Bijeli Brijeg, Bare, Luka, te u Zagrebačkoj ulici porušena su stabla, koja su mostarski vatrogasci uklanjali tokom noći, a nastavili i jutros.

Oluja - Srpskainfo.com

Usljed nevremena došlo do nestanka struje u nekoliko sela na Podveležju, zatim na Gubavici, te na području Čitluka (naselja Gornja Blatnica, Čerin i Čalići) i Neuma (Hotanj, Žukovica, Radetići i Drijen).

Evropski meteorološki servis ‘Meteoalarm’ za danas je aktivirao žuti meteoalarm za Bosnu i Hercegovinu.

Za regije Banjaluke, Bihaća, Livna, Mostara, Sarajeva, Trebinja i Tuzle izdata su upozorenja zbog količine padavina i grmljavine.

U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak porast naoblačenja stiže sa sjeverozapada praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će veći dio dana biti umjeren južni i jugozapadni, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh