BiH

Upozorenje za nevrijeme širom BiH: Padat će jaka kiša i grad

U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne očekuju se kišne padavine od 8/lm2 i više u toku jednog sata. Upozorenje se odnosi na period 25. avgusta do 20:00 sati, javljeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Kiša & grmljavina - Twitter

Jače grmljavinsko nevrijeme i intenzivnije padavine mogu za posljedicu imati pojavu bujica, jaki udari vjetra, lokalno i grad, prenosi “Hayat“.

Za sutra je u Bosni najavljeno umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh