BiH

Neobična intervencija komunalne službe: Stanari kroz prozor bacali odjeću, ćilime i posuđe

Radnici KJKP “Park” imali neobičnu intervenciju u sarajevskom naselju Dolac Malta i to sa čak tri službe jer su morali uklanjanjati ćilime, posuđe, prostirke, odjeću i drugo sa stabala, pločnika, zelenih površina koje su stanari obližnje zgrade kroz prozore izbacili iz svog stana.

No image - Haber.ba

Naime, stanari višespratne zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića, kod taksi stajališta, izbacili su većinu pokućanstva kroz prozor stana direktno na zelene površine, pješačke staze, trotoare.

“Veliki dio odbačenih predmeta: ćilimi, prostirke i druge stvari završile su na granama stabala, pa je osim Parkove jedinice zadužene za održavanje površina u Novom Sarajevu, morala biti angažirana i mehanizacija odnosno autokorpa i radnici obučeni za rad na visini kako bi odbačeni otpad uklonili iz krošnji stabala”, stoji u statusu na službenoj Facebook stranici KJKP “Park”.

Osim ove dvije jedinice, Parkova služba komunalnih redara napravila je službenu zabilješki , te bili prisutni za vrijeme čišćenja kako bi nadzirali stanje da se bacanje otpada ne ponovi u momentu dok su radnici “Parka” na terenu.

Oni su obavili i razgovor sa stanarima zgrade iz koje je bačen otpad, no niko od njih nije želio otkriti ko se od komšija ovako odnosi prema zelenoj površini.

Taksisti koji se nalaze u blizini kazali su kako ovakve situacije u ovom naselju nisu rijetke te da vrlo često svjedoče bacanju raznih stvari kroz prozor, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh