BiH

Komšić: “Ne idem u Beograd, sastanak je na Sremskoj Rači”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je dobio poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje početku radova na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, ali da neće posjetiti Beograd po prvi put poslije osam godina.

No image - Haber.ba

“Prvo, ne ide se u Beograd. Sastanak je planiran u Sremskoj Rači”, kazao je Komšić za “Radio Sarajevo“.

Riječ je o svečanom događaju koji će se održati 29. avgusta, a kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan i Vučić bi trebali otvoriti početak radova na izgradnji autoputa.

Još nema potvrde da će uz Erdogana i Vučića autoput otvoriti i predsjedavajući Predsjedništva BiH. Očekuje se da bi tom prilikom trebao biti održan sastanak trilaterale.

Inače, komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica autoputa Beograd – Sarajevo između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh