BiH

Prva sanacija nakon skoro pola vijeka: Haos zbog novog “Vranduka” kod Tuzle

Kilometarske gužve evidentirane su posljednjih dana na putu koji od Tuzle vodi ka Orašju, odnosno Graničnom prijelazu Županja, zbog sanacije tunela Ormanica na razmeđu gradova Srebrenik i Gradačac.

No image - Haber.ba

Nesavjesni vozači

Zbog vozača koji ne poštivaju svjetlosnu signalizaciju, i s jedne, ali i druge strane tunela prisutne su policijske patrole, koje sankcioniraju svaki prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.

– U prva tri mjeseca sanacije tunela predviđeno je da se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom. Nakon toga, saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima – kažu u Ministarstvu za saobraćaj, trgovinu i turizam TK.

Kroz tunel Ormanica u prošloj godini prošlo je 7.500 kamiona u uvozu i 3.500 kamiona u izvozu.
Tunel Ormanica je žila kucavica saobraćaja u TK. Dug je 240 metara, a vrijednost sanacionih radova procijenjena je na dva miliona KM.

Frekventna dionica

Inače, ovo je prva sanacija tunela od 1968. godine, a ovom dionicom puta na godišnjem nivou se preveze robe u vrijednosti 1,9 milijardi KM, a dnevno prođe i do 24.000 motornih vozila, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh