BiH

“Čestitke Dodiku jer BiH krupnim koracima uvodi u NATO”

“Drago mi je da je čuveni antinatovac Milorad Dodik prihvatio put ulaska u članstvo NATO alijanse, a istovremeno i žao što je razočarao sve iskrene rusofile”, kazao je za “BN televiziju” profesor Fakulteta bezbjednosti u Beogradu Darko Trifunović.

Darko Trifunović - RTVBN.com

Profesor Fakulteta bezbjednosti Darko Trifunović kazao je za “BN TV” da je priča Milorada Dodika velika obmana.

”Sve ono što je Milorad Dodik do sada pričao i za šta se zalagao, ispostavilo se kao jedna velika obmana. Naravno, to nije samo karakteristika ljudi poput njega, nego su u tome učestvovali i svi oni koji su njega proglasili za nekog velikog rusofila, nekog čovjeka koji će Republiku Srpsku da učini bratskom sa Rusijom”, poručio je Trifunović.

Trifunović je istakao da Bosna i Hercegovina krupnim koracima ulazi u NATO.

”Očigledno je da Bosna i Hercegovina krupnim koracima, još od 2009. od kada je po nalogu Milorada Dodika potpisan MAP, od strane Nebojše Radmanovića, da je od tog trenutka bila bitna samo vlast i ostanak na vlasti. Moje kolege i ja iz sektora bezbjednosti neumoljivo smo ukazivali na to. Svi rusopatofili, kako sam ih nazivao, prozivali su moje kolege i mene kao NATO plaćenike i izdajnike, a ovoga čovjeka koji upravo uvodi BiH u NATO, uzdizali su u nebesa. Mislim da je stvar jasna i da oko toga više ne treba gubiti vrijeme”, kazao je Trifunović.

Trifunović je poručio da najveće zasluge za ulazak BiH u NATO pripadaju Miloradu Dodiku.

”BiH krupnim koracima ulazi u NATO i mislim da treba odati svu počast i zasluge gospodinu Dodiku. Čestitam gospodinu Dodiku na njegovoj odluci od samog početka, čestitam na svemu onome što je radio u prošlosti. Mislim da narod Republike Srpske konačno razumije u kakvu poziciju je Dodik doveo Republiku Srpsku, a samim tim i BiH”, zaključio je Trifunović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh