BiH

Sjećanje na 18 specijalaca: Oni su ponos ove zemlje

Povodom 26. godišnjice pogibije 18 specijalaca, jučer je na Golom brdu, na Žuči, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata počast najhrabrijim sinovima naše zemlje koji su dali živote za odbranu domovine.

Bolje sutra

Prigodnom programu prisustvovali su predstavnici Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“, federalnih i kantonalnih ministarstava za boračka pitanja i unutrašnjih poslova, općinski predstavnici i brojni građani.

Uspomene na taj dan evocirao je i Željko Panić, generalni sekretar Udruženje veterana Odreda policije „Bosna“, koji je kazao da su se tada vodile žestoke bitke.

– Puno je granata tog dana palo i to je dan za pamćenje. Osim specijalaca, poginuo je veliki broj drugih boraca. Danas smo se prisjetili naših drugova koji su dali svoje živote za bolje sutra svih nas – rekao je Panić.

Historijski čas

Dodaje da su to uglavnom bili mladi momci sa 18 godina, koji su ponos ove zemlje i čija žrtva nikad ne smije biti zaboravljena. Stoga je za mlađe generacije upriličen i historijski čas kako bi se upoznali s dešavanjima tog dana.

Obilježavanjima je prisustvovao i Ismir Jusko, ministar za boračka pitanja KS.

Žuč je bila najveća prijetnja

Panić je istakao da je Žuč, sa svojom dominantnom kotom, bila najveća prijetnja za opstojnost Sarajeva, pa i BiH.

– Zajedno s Armijom RBiH Specijalna jedinica unutrašnjih poslova uspjela je odbraniti to brdo. Bila je to strašna bitka, hiljade granata tada su pale – rekao je Panić,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh