BiH

Zajednička akcija MUP-a KS i SzPS: Pronađena 224 migranta u Hadžićima

Policija Kantona Sarajevo i Služba za poslove sa strancima od 11:00 do 14:00 sati su na dvije lokacije na području općine Hadžići pronašli 224 migranta.

No image - Haber.ba

Oni su potom prevezeni u Terenski ured za poslove sa strancima koji se nalazi u krugu Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, radi preduzimanja daljih mjera i radnji od strane inspektora Službe za poslove sa strancima, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi “N1“.

Navodi se da su u istoj akciji, u utorak, 16. jula u općini Centar, tačnije u ulici Valtera Perića pronašli osam migranta koji su smještenji u Prihvatni centar Ušivak.

“Zajedničko provođenja mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, njihovog smještaja kao i drugih aktivnosti vezanih za migrante, s obzirom da njihov nekontrolisan priliv, boravak na otvorenom i na javnom prostoru kao i improvizovanim smještajnim kapacitetima a koji nisu predviđeni za tu namjenu, naročito u urbanom području grada Sarajeva, može utjecati na narušavanje sigurnosnog stanja u Sarajevu i stvaranje rizika od zaraznih bolesti”, navode u saopćenju.

Akcija se nastavlja i u narednom periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh