BiH

Policija ne dozvoljava ni sjedenje na klupama u centru Banjaluke

Ukoliko ste član grupe “Pravda za Davida” možda će vam biti zabranjeno da sjedite na klupama u centru grada koje su inače novcem građana i napravljene da bi se na njima sjedilo.

Radioslobodnaevropa

Policija nekolicini građana koji i dalje svako veče dolaze u blizinu hrama Hrista Spasitelja ne dozvoljava sjedenje na klupama iako je primjetno da je to zabranjeno samo građanima koji podržavaju grupu “Pravda za Davida”.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka je prije nekoliko dana, međutim, naglasio kako ni jedna grupa u Banjaluci nije zabranjena.

Na pitanje da li svako ko se u Banjaluci sretne i odluči da se druži na javnoj površini u gradu to druženje mora da prijavi policiji prije nekoliko dana, uslijedio je kratak odgovor da nema komentara.

Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida” je zbog, kako mu je rečeno ometanja policajaca prilikom vršenja dužnosti, u nedelju naveče dobio prekršajnu prijavu sa kaznom od 500 maraka.

Tvrdi da nije ničim ometao policajce već je insistirao na pitanjima zašto ne smije da sjedi na javnoj klupi u gradu. Priznaje da osjeća da mu je bezbjednost ugrožena.

Za sada zbog dešavanja u centru Banjaluke izostaje adekvatna reakcija institucija koje se bave zaštitom ljudskih i građanskih prava i sloboda u BiH, javlja RTV BN


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh