BiH

Ko je žena koja je izazvala incident u Ferhadiji: Sa suprugom rat provela u Njemačkoj?

Incident koji se dogodio 27. maja tokom polaganja cvijeća za ubijene građane u sarajevskoj ulici Ferhadija izazvao je burne reakcije javnosti u Bosni i Hercegovini.

Incident u Ferhadiji - Hayat.ba

Podsjetimo, u trenutku kada je prisutnima trebala da se obrati Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata, prišla joj je Sanita Imamović, predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, koja joj nije dozvolila da se obrati, te je počela vikati i prozivati članove Unije da rade samo u svom interesu, a ne u interesu civilnih žrtava rata. Radi se o dva uduženja u Kantonu Sarajevo koja su donedavno bili jedno udruženje.

Kako piše “Slobodna Bosna“, Imamović, koja je inače članica Naše stranke, kasnije je u izjavi za medije “besramno ustvrdila da je ovakvo nepoštovanje prema žrtvama i tragičnom datumu s njene strane bilo opravdano, ‘jer se očito na dostojanstven i kulturan način ne može doći do cilja’.”

“A šta je gospođi Imamović prvenstveni cilj, moglo se razabrati i iz njenog jučerašnjeg neartikulisanog urlanja, kada je naglašavala da samo ona ima pravo da predstavlja civilne žrtve rata (čitaj: dobija budžetski novac). Ipak, nije jasno po kojem pravu ona sebi uopšte uzima na sebe zadaću da predstavlja civilne žrtve rata, jer prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne Senita i njen suprug Fehim Imamović su rat u BiH proveli u Njemačkoj”, navodi portal “Slobodna Bosna“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh