BiH

Vještak tvrdi: Suvad i Enes bili smanjeno uračunljivi kad su lopatom ubili Azema

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema u Milinkladskoj ulici, Enes Bašalić se dovezao Renaultom kojim je udario komšiju Azema

basalic-Fokus.ba

U nastavku suđenja ocu i sinu Suvadu i Enesu Bašaliću, optuženima za ubistvo komšije Azema Ćesira 17. avgusta prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu saslušan vještak neuropsihijatar Omer Ćemalović, piše “Fokus.ba“.

Vještak je izjavio da su otac i sin u vrijeme izvršenja krivičnog djela bili smanjeno uračunljivi, ali ne toliko da nisu mogli upravljati svojim postupcima, potvrdila nam je advokatica optuženih Dijana Hasić.

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema u Milinkladskoj ulici, Enes Bašalić se dovezao Renaultom kojim je udario komšiju Azema.

Nakon što se pridigao, otac i sin su ga udarali šakama, a potom jedan od njih lopatom po vratu i glavi.

Ćemalović je mišljenja da se u ovom slučaju nije radilo o nasilničkom ponašanju, odnosno da optuženi svog komšiju nisu usmrtili na bezobziran način. Vještak je kazao da na to ukazuje činjenica da su otac i sin priskočili u pomoć Ćesiru kada je ovaj ostao bez svijesti i preminuo na licu mjesta.

Vještak je stava da su optuženi djelovali u afektu te da nisu imali namjeru da ubiju.

Kako je ustvrdio, da je postojala namjera, oni ne bi pomagali Ćesiru, nego bi se jednostavno okrenuli i otišli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh