BiH

BH Telecom donacijom od milion KM usrećio mnoge škole i sportske klubove

Kompanija BH Telecom dodijelila je donacije u iznosu od milion KM za finansiranje programa, projekata i aktivnosti osnovnih i srednjih škola, javnih kuhinja, amaterskih sportskih klubova, te udruženja koja brinu o djecu s posebnim potrebama i o osobama s invaliditetom.

bh telecom-Vijesti.ba

– Najveći broj dobitnika, ukupno 161, su osnovne i srednje škole kojima je donirano 594.286 KM za nabavku IT opreme neophodne za opremanje informatičkih kabineta. Novčana sredstva u iznosu od 178.000 KM su donirana kako bi se poboljšale aktivnosti amaterskih sportskih klubova, dok je za 21 javnu kuhinju donirano 115.500 KM. Za 43 udruženja obezbijeđeno je 112.214 KM – rekao je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora BH Telecom-a Mugdim Mandžuka na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj povodom uručenja donacija.

Tom prilikom prikazan je video „Milion razloga za…“ u kojem su se dobitnici navedenih sredstava zahvalili BH Telecom-u koji je na ovaj način nastavio da uspješno njeguje društvenu odgovornost, piše “Fena”.

– Kao vodeći operater puno doprinosimo društvu kroz aktivnosti kao što su upravo ove donacije. Skoro smo 20 miliona KM uložili u društvenu odgovornost u posljednjih 13 godina – kazao je v.d. generalnog direktora Sedin Kahriman.

Najavio je da će BH Telecom s ciljem pružanja većeg kvaliteta svojih usluga u ponedjeljak, 8. aprila, potpisati dokument za dodjelu dozvole za korištenja radiofrekvencijskog spektra i puštanje 4G tehnologije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh