BiH

Mile Šimić osuđen na 15 godina zatvora

Kantonalni sud u Mostaru danas je Milu Šimića iz Gruda osudio na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo svog novorođenog djeteta, koje se dogodilo početkom septembra prošle godine.

Mile Šimić - PR/Haber.ba

Presuda je izrečena nakon što je Vijeće suda kojim je predsjedavala Danijela Dalipagić-Rizvanović, razmotrilo i prihvatilo sporazum o priznanju krivnje, koji je Šimić sklopio sa Tužilaštvom HNK.

Predmet je, također, razdvojen u odnosu na Milinu suprugu Mladenku, kojoj će suđenje biti nastavljeno.

Kao otežavajuće okolnosti, Tužilaštvo je uzelo način i mjesto izvršenja djela, kao i da činjenicu da je ubistvo počinjeno na okrutan način. Olakšavajuće okolnosti bile su priznanje počinjenja, odnosno utvrđena činjenica da je Šimić otac troje maloljetne djece i teškog imovinskog stanja, odnosno da ranije nije osuđivan.

“Smatram da će predložena kazna zatvora u trajanju od 15 godina imati značaj, kako za počinioca tako i na druge”, kazao je nakon izricanja tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK-a Željko Rezo.

Šimić je kazao da se iskreno kaje i da sebi nikad neće oprostiti. U kaznu mu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh