BiH

PROGNOZA VREMENA: Kratkotrajna promjena – u subotu malo kiše, u nedjelju opet sunčano

Kiša - Beta.rs

Nakon nekoliko sunčanih dana, danas će u većem dijelu BiH biti oblačno vrijeme s malo kiše, no već u nedjelju očekuje se razvedravanje

Danas će u Bosni prije podne biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dijelu prije podneva sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini i u jugozapadnim područjima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. 

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u planinskim područjima i na momente i pojačan. 

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu i sjeveru od 13 do 17 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne. Poslije podne, postupno smanjenje oblačnosti. Jutanja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 8 stepeni. 

U nedjelju, 3. februara u jutarnjim satima u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. 

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 10 do 16, a u sjevernim područjima koji stepen i viša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh