BiH

Otkriveno šta je Gačić uzeo od policajca Begića nakon što ga je likvidirao

U toku je potraga za višestrukim ubicom – Edinom Gačićem za kojeg se sumnja da je sinoć na lokalitetu Suhodol ubio policajca FUP-a – Mahira Begića.

Edin Gačić i Mahir Begić - Facebook

U potragu za ubicom uključene su brojne policijske agencije, njih čak devet.

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA), Direkcija za koordinaciju policijskim tijelima, Granična policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, te četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova – Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog.

Istragom rukovodi Federalna uprava policije (FUP).

Kako je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila, osumnjičeni je pripadnika FUP-a Mahira Begića ubio vatrenim oružjem pucajući mu u glavu, grudni koš i noge. Begić je na licu mjesta preminuo zbog zadobijenih povreda nakon što je u njega ispaljeno više metaka. Nakon toga Gačić je ukrao policijski pištolj i dva okvira metaka. Radi se o policijskom pištolju marke “Glock”.

Potraga za Edinom Gačićem – Dnevnik.hr

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto pozvao je građane da se uključe u potragu za ubicom policajca i ponudio nagradu za informaciju koja će dovesti do ubice.

”Pozivamo građane da se uključe u potragu, a Vlada će tokom dana razmotriti mogućnost davanja nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do ubice”, rekao je na vanrednoj press konferenciji premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh