BiH

Vlada USK-a se sprema da prebaci 4.000 migranata u Sarajevo

Ministarstvu sigurnosti BiH dat je rok od 10 dana da preuzme potpunu brigu o prihvatnim centrima za migrante u Krajini

vlada usk-Faktor.ba

Ministar unutrašnjih poslova USK-a Nermin Kljajić jučer je organizovao sastanak sa autoprevoznicima zbog prebacivanja oko 4.000 migranata u Sarajevo, piše “Oslobođenje.ba“.

Sastanak je uslijedio nakon zaključaka Vlade USK-a i Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom tog kantona u utorak, kada su postavili ultimatum od 10 dana državnom Ministarstvu sigurnosti da preuzme odgovornost za privremene migrantske centre u Krajini, kao što je to učinjeno sa regularnim migrantskim centrima Salakovac i Ušivak. Kako se iz Ministarstva sigurnosti BiH još nisu oglasili, premijer Mustafa Ružnić i ministar policije Kljajić pokrenuli su aktivnosti kako bi prijetnju proveli u djelo.

– Mi smo prihvatili ono što je od nas traženo. Bićemo spremni da prevezemo migrante, a to neće ići teško jer je dovoljno 20-30 autobusa, što se može obaviti za jedan dan. Ne očekujemo zaradu, jer želimo pomoći našem kantonu, biće dovoljno samo da nam se obezbijedi gorivo, kazao nam je autoprevoznik Safet Veladžić. F. B.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh