BiH

Dan otvorenih vrata na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

U subotu, 2. februara Koledž ujedinjenog svijeta (UWC Mostar) organizuje “Dan otvorenih vrata“ u Mostaru, a u nedjelju 3. februara, ovaj događaj će se održati i u Sarajevu.

Dan otvorenih vrata - PR/Haber.ba

Dan otvorenih vrata je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uslovima selekcijskog procesa.

U Mostaru će se Dan otvorenih vrata održati u zgradi Gimnazije Mostar sa početkom u 12:00h, dok će se za posjetioce u Sarajevu ovaj događaj održati u nedjelju 3.2.2019. u prostorijama organizacije Humanity in Action.

Posjetioci će se tokom dana moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju. Za sve upite u Mostaru na raspolaganju će biti profesori i učenici UWC Mostar, te će svim posjetiocima biti dostupni i aplikacijski formulari i brošure.

Nacionalni komitet BiH ove godine dodjeljuje ukupno 30 stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta, od toga 22 za pohađanje Koledža u Mostaru i 8 stipendija za pohađanje koledža u Kanadi, Italiji, Norveškoj, Njemačkoj, SAD-u i Kini.

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.

Cilj Dana otvorenih vrata je učenicima zainteresovanim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog konkursa za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 11. februara, 2019.

Konkurs – PR/Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh